Bærekraft og sirkulærøkonomi i praksis

Vi investerer lokalt og ansetter mennesker som trenger en mulighet

Plantefryd er et oppstartsselskap med fokus på bærekraft og med en sirkulærøkonomisk forretningsfilosofi.

Plantene vi benytter dyrkes frem hos lokale gartnere. Våre designmøbler bygges lokalt med godt håndverk og i høy kvalitet for å kunne repareres eller restaureres ved behov. Plantekarene våre er produsert i resirkulert plast av høy kvalitet.

Kjøper du en plantevegg gir vi deg pant når du returnerer den- og om du leier den, vil vi etter endt leieperiode gjenbruke den hos nye kunder. Slik sikrer vi at produktene våre kan brukes og gjenbrukes i mange år.

Ved ansettelse av planteverter til å vanne og stelle planter hos våre kunder prioriterer vi å ansette de som har stått utenfor – og trenger en mulighet til å komme inn i arbeidslivet.

Slik jobber vi med bærekraft

Planter fra lokale gartnerier

Gullrankene vi benytter i våre plantevegger dyrkes hos Hanevold Gartneri i Asker og ved Reier Gård og Gartneri på Jeløya.

Dette er tradisjonsrike og familiedrevne gartnerier der kvalitet står i fokus, og plantene dyrkes med hjerte og omtanke.

Lokalproduserte møbler

Plantefryd utvikler egne desigmøbler i høy kvalitet. Disse møblene bygges med godt håndverk av vår lokale møbelsnekker Asker Møbelsnekker og Metallsmie. Tremøblene bygges slik at de enkelt kan demonteres og reparere de om de skulle bli skadet. Møblene bygges også kun på bestilling, og slik unngår vi å lage møbler som kunne havnet på et lager, og kanskje aldri bli brukt.

Resirkulering og gjenbruk

Plantekarene våre produseres hos Miko Palast i Ytre Enebakk.
De lages av solid resirkulert plast, men viktigst er at de skal brukes og gjenbrukes i mange tiår.

Leier du en plantevegg vil vi etter endt leieperiode leie den ut til nye kunder. Kjøper du den, gir vi deg pant på kr 490 per plastmodul når du returnerer den slik at vi kan gjenbruke den. En modul består av et veggfeste og fire plantekar.

Sosialt entreprenørskap

Plantefryd har inngått et samarbeid med Fontenehuset Asker og Arba for rekruttering av nye medarbeidere. Brukere fra Fontenehuset Asker jobber i Plantefryd som planteverter og utfører vanning og stell av planter hos våre kunder. 

Vi ønsker å bidra til sosialt entreprenørskap i alle deler av landet vi leier ut plantevegger, og ønsker samarbeide med tilsvarende organisasjoner i andre regioner