Bærekraft og sirkulærøkonomi i praksis

Vi investerer lokalt og ansetter mennesker som trenger en mulighet

Plantefryd er et oppstartsselskap med fokus på bærekraft og med en sosial- og sirkulærøkonomisk forretningsfilosofi.

Plantene vi benytter dyrkes frem hos lokale gartnerier. Våre designmøbler bygges lokalt med godt håndverk og i høy kvalitet for å kunne repareres eller restaureres ved behov. Plantekarene våre er produsert i resirkulert plast av høy kvalitet.

Kjøper du en plantevegg gir vi deg pant når du returnerer den- og om du leier den, vil vi etter endt leieperiode gjenbruke den hos nye kunder. Slik sikrer vi at produktene våre kan brukes og gjenbrukes i mange år.

Ved ansettelse av planteverter til å vanne og stelle planter hos våre kunder prioriterer vi å ansette de som har stått utenfor – og trenger en mulighet til å komme inn i arbeidslivet.

Plantefryd er sertifisert Miljøfyrtårn og sertifisert i Sosial Profil Asker, medlem i Grønt Punkt og bærekraftssamarbeidet No17.

Slik jobber vi med bærekraft

Planter fra lokale gartnerier

Gullrankene vi benyttter dyrkes hos Hanevold Gartneri i Asker og ved Reier Gård og Gartneri på Jeløya.

De aller fleste andre grønnplantene vi benytter dyrkes også av Reier Gård og Gartneri.

Dette er tradisjonsrike og familiedrevne gartnerier der kvalitet står i fokus, og plantene dyrkes med hjerte og omtanke.

Lokalproduserte møbler

Plantefryd utvikler egne desigmøbler i høy kvalitet. Disse møblene bygges med godt håndverk av lokale møbelsnekkere. Tremøblene bygges i størst mulig grad slik at de enkelt kan reparere de om de skulle bli skadet. Møblene bygges også kun på bestilling, og slik unngår vi å lage møbler som kunne havnet på et lager, og kanskje aldri bli brukt.

Resirkulering og gjenbruk

Leier du en av våre modeller, vil vi etter endt leieperiode leie den ut til nye kunder. Kjøper du en plantevegg, gir vi deg pant på kr 490 per plastmodul når du returnerer den slik at vi kan gjenbruke den. En modul består av et veggfeste og fire plantekar.

Plantekarene våre produseres hos Miko Palast i Ytre Enebakk og Erik Hoel i Asker
De lages av solid resirkulert plast, men viktigst er at de skal brukes og gjenbrukes i mange tiår.

Sosialt entreprenørskap

Plantefryd har inngått et samarbeid med Fontenehuset Asker og Arba for stell av planter hos våre kunder. 

Arba og Asker Produkt produserer også noen av våre møbelmoduler.

Vi ønsker å bidra til sosialt entreprenørskap i alle deler av landet vi leier ut plantevegger, og ønsker samarbeide med tilsvarende organisasjoner i andre regioner

Bærekraftsrapportering

Vi tilbyr våre kunder å hente ut bærekraftsdata om våre leveranser fra vårt drift-og kvalitetssystem.

Full oversikt

Vårt egenutviklede drift- og kvalitetssystem gir kundene en meget enkel –  men utfyllende og oppdatert historikk med produksjon og opprinnelse-, samt oversikt over våre aktiviteter for drift og vedlikehold av deres planter og planteinstallasjoner. 

Sertifiseringer og meldemskap

Noen av våre kunder

Samarbeidspartnere